Idag återupptäckte jag hirs, och vilket trevligt återseende det var! De senaste åren har jag fullständigt snöat in på quinoa och mathavre och alldeles glömt av detta glutenfria lilla frö. Hirs innehåller rikligt med mineraler och kan användas som ris, i biffar eller gratänger. Smaken är kraftig men svår att beskriva. Gott helt enkelt!
Jag kokte hirsen enligt anvisningarna på förpackningen och när det var ca 5 minuters koktid kvar smaksatte jag med lite tomatpuré, chilipulver, hackade soltorkade tomater och skivad purjolök. Precis innan serveringen klippte jag ner en näve färsk basilika. Till hirsen stekte jag basilikatofu, zucchini och sparris. Mums!
Jag gillar hirs massor och har använt det som pajbotten och i biffar, mums!
Ja, jag såg det. Jag ska prova pajbottnen någon dag.
[…] är ett trevligt litet frö som jag tidigare skrivit om här. Det går att använda hirs till det mesta, ex till sallader istället för quinoa eller som […]