Chokladdoppade jordgubbar

En jordgubbe och lite smält choklad. Så himla enkelt och så himla gott. Gör en raw variant så här: Smält försiktigt lite raw kakaosmör eller virgin kokosfett i fingervarmt vattenbad. Blanda i lite raw kakaopulver, ett par saltkorn och några droppar agavesirap och rör ihop till en slät smet. Skölj jordgubbarna och låt dem torka. Doppa i choklad, lägg på bakplåtspappsklädd tallrik och ställ i kylen tills chokladen har stelnat. Gott till te. Eller champagne!

Naturligtvis kan man göra samma sak med vilken choklad som helst, från ljus till riktigt mörk. Bara att smälta några rutor i vattenbad eller micro och sen följa instruktionerna ovan.

4 thoughts on “Chokladdoppade jordgubbar

  1. s skriver:

    Riktigt enkelt och riktigt najs!

  2. Linda skriver:

    Åååååååååh! Snyggt upplagt också!
    //Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: