Dumplings!

P1030237

I perioder äter vi väldigt mycket asiatisk mat, i synnerhet koreansk sådan eftersom jag älskar smakerna man använder i det köket; sesam, soja, vitlök, chili och risvinäger. Just de ingredienserna passar utmärkt som ingredienser i en dippsås till dumplings, eller mandu som de heter på koreanska.

Dumplings är ganska enkelt att göra, men det tar lite tid. Färdiga dumplingdegplattor (frysta eller färska) finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment och till fyllning kan man ha i stort sett vad som helst. I de här hade jag en stekt blandning av smulad tofu, lök, vitlök, hackad vitkål och morot. Som smaksättning använde jag soja, salt och svartpeppar, chili samt lite rökarom – galet gott! Bara att lägga en liten hög fyllning mitt på degplattan, stryka på lite vatten längs kanten och vika ihop på valfritt vis. Sedan ångar man dumplingsen tills degen ser genomskinlig ut, då är de klara. Lägg dumplingsen på en tallrik med folie över och ställ över en kastrull med sjudande vatten så håller de värmen medan du ångar klart resten. Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: