Nyttig chokladboll med crunch

P1020831

Jag utgick från den göttiga barndomsklassikern chokladboll när jag hittade på det här receptet. Men istället för en massa vitt socker är bollarna sötade med dadlar och lite honung. Passar utmärkt till kvällsteet.

Nyttig chokladboll med crunch, ca 8 st

5 färska dadlar

1,5 msk kokosfett, extra virgin

1 tsk honung (eller byt ut mot ett par extra dadlar)

2 tsk vatten

2 tsk raw kakao (eller vanlig rostad)

2 msk bovetecrunch

havregryn

Mixa dadlar, kokosfett, honung och vatten till en smet. Rör ner kakao och bovetecrunch och så mycket havregryn att du får en smet du kan rulla bollar av, sen är det bara att göra just det. Om du vill kan du rulla bollarna i kokos, hampafrön, sesamfrön, lakritsrotpulver eller något annat gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: