Plommonkaka med mandelmassa

P1030161

I trädgården har vi ett fantastiskt vackert plommonträd som vi brukar sitta och fika under. Skuggan där är särskilt välkommen varma sommardagar, men vi sitter gärna där i raggsockar och yllevantar och dricker kaffe i januari också. Förra året fick vi hundratals mumsiga plommon och gjorde plommonrecept på längden och tvären; marmelad, mos, kaka, paj och chutney och ändå blev det kvar så jag frös in massor av påsar med plommonhalvor till årets grötfrukostar. I år fick vi typ 10 (!) plommon och de föredrog jag att äta som de var, så till denna kaka fick frysplommonen rycka in.

Jag gjorde en vanlig sockerkakssmet och kryddade den med vanilj och massor av grovstött kardemumma. Smeten hälldes i en smord springform som strösslats med kokos. Plommonhalvor petades ner i smeten och slutligen rev jag över 100 g mandelmassa och gräddade kakan. Den var himla god att äta som den var men skulle så klart vara ännu godare att servera med glass eller vaniljvisp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: