Ugnsrostade tomater

Nu mognar tomaterna i rasande takt och vi har svårt att hinna med att äta upp dem i rått tillstånd. Jag har kokt tomatsås och lagt i frysen till vinterns grytor och pastasåser och torkat en del i torkugnen, men favoritförädlingen för tillfället är annars att ugnsrosta dem med massor av örter. Enkelt, även om det tar lite tid, och smaken är fantastisk! Sött, salt och med massor av umami som höjer den enklaste pastarätt till gourmandiska höjder. Tomaterna är även smaskiga att lägga på en macka eller att äta som de är som snacks.

Halvera ett gäng tomater, om de är stora och har mycket kärnor kan man ev kärna ur dem. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivolja, blanda runt. Salta, peppra och lägg på massor av färska örter, ex timjan och salvia. Ställ in i ugn på 125 grader i ca 3 timmar, titta till dem då och då så de inte bränns.

P1030153

P1030157

Annonser

2 thoughts on “Ugnsrostade tomater

  1. Camilla skriver:

    Hej! Jag har nog aldrig kommenterat här förut, men nu är det dags! Hemma hos mig svämmar det också över av tomater i olika färger och former. Det här med ugnsrostning blev jag väldigt sugen på (umami!). Men jag undrar, fryser du in dem sen? Jag antar det, men jag vill bara kolla. (:

    • ilovefruktsallad skriver:

      Jag gjorde bara en plåt den gången och de höll en vecka i kylen, men jag skulle tro att de går bra att frysa. Tack för att du kommenterade, alltid roligt att få lite respons på det man skriver 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: