Tomatsallad med brynt smör

P1030066

Den här tomatsalladen är inspirerad av ett recept som Lisa Förare Winbladh publicerade i Sydsvenskan förra sommaren. Jag hade aldrig sett något liknande och eftersom receptet verkade vansinnigt gott rev jag ur och sparade det. Sedan dess har det blivit många tomatsallader här hemma… Det som gör salladen så speciell är den helt magiska kombinationen av tomater, smör, dill och pepparrot (Hej Nordiska köket!). Att rosta linfrö var också en helt ny erfarenhet för mig men det görs också på regelbunden basis nu för tiden. Äsch, slutsnackat, prova helt enkelt!

Tomatsallad med brynt smör

500 g tomater

2 msk helt linfrö

50 g smör

0,5 msk sherryvinäger

0,5 dl grovskuren dill

riven pepparrot

Rosta linfröna i en het panna tills de börjar knäppa, låt svalna. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det börjar skumma och antar en ljusbrun färg, häll över vinägern och ställ åt sidan. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat, ringla över smörvinägerblandningen, strö över havssalt och de rostade linfröna. Avsluta med att strö över dill och riven pepparrot och servera.

Jag hade lite stekta champinjoner och färsk basilika i min sallad den här gången och det var gott, men inte nödvändigt. Don’t mess with perfect.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: