Sojabiffar med champinjoner

P1020843

De här biffarna är en gammal favorit från den klassiska vegankokboken ”Terneborgs lyckliga kokbok”. Just de här exemplaren bjöd maken på när jag jobbat sent en kväll. Biffarna blir godast om sojaköttet inte är av den finmalda sorten utan ger lite mer tuggmotstånd, exempelvis tunna strimlor från Goodsoy. Biffarna passar även att lägga på grillen efter att de stekts.

Sojabiffar med champinjoner, 8 st

150 g sojakött

150 g champinjoner

2 dl finhackad persilja

1 dl vatten

1 dl vetemjöl (eller hälften sojamjöl)

salt och peppar

Förväll sojaköttet enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka ev i mindre bitar och fräs i olja tills det får fin färg. Hacka svampen i små bitar och stek för sig. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev någon örtkrydda (timjan blir gott). Forma biffar och stek i olja några minuter på varje sida.

 

2 thoughts on “Sojabiffar med champinjoner

  1. Cissi skriver:

    Maken utvecklas, jag blir riktigt imponerad!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: