Linssoppa med kokosmjölk

P1020841

Linssoppa – denna fantastiska räddare i vardagsnöden! God, mättande, lättlagad, billig och perfekt för storkok som blir lunchlådor. Oftast gör vi en tomatbaserad linssoppa enligt ett recept som hängt med sen jag blev vegetarian i 15-års åldern, men det fina med linser är att de passar bra ihop med så många olika smaker. Som här till exempel, tillsammans med kokosmjölk och koriander.

Linssoppa med kokosmjölk, 4 pers

1 lök

2 morötter

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära, finhackad

1 färsk chili, finhackad

1 burk kokosmjölk

7 dl grönsaksbuljong

2 dl röda linser

en näve färsk spenat

1 dl färsk koriander, hackad

salt och peppar

Hacka lök och vitlök och skiva morötterna. Fräs lök, morötter och vitlök tillsammans med chili och ingefära. Häll på buljong, linser och kokosmjölk. Låt koka upp. Låt puttra under lock i ca 10-15 min eller tills linserna är mjuka. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock. Rör ner spenat och koriander och smaka av med salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: