Linsbiffar med råris

P1020828

Matiga goda biffar som passar perfekt att göra om man har kokta ris- eller grynrester i kylen. En del tycker det är svårt att få linsbiffar att hålla ihop, men knepet är att inte röra dem för mycket när de väl är i pannan. Låt dem steka i fred i ett par minuter, vänd en gång och stek lite till, lyft upp med stekspade och servera.

Linsbiffar med råris, ca 8 st

3 dl röda linser

1 buljongtärning

1,5 dl kokt råris

1 finhackad gul lök

2 vitlöksklyftor

ett halvt broccolihuvud

1 dl hasselnötter

1-2 tsk curry

2 msk kokos

3 msk soja- eller kokosmjöl

saften från 0,5 citron eller lime

salt och peppar

Rosta hasselnötterna gyllene i en torr stekpanna och grovhacka dem. Koka linserna med en buljongtärning i ca 10-12 minuter tills de mjuknat men inte blivit mosiga, låt dem rinna av. Finhacka lök, vitlök och broccoli och stek några minuter. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut smeten i lagom stora biffar. Forma dem till valfri form med stekspaden och stek några minuter på varje sida. Servera som burgare eller med pasta eller gryn, sallad och någon sås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: