Hett tips!

P1020837

Ursäkta den ostiga ordvitsen, men det här är verkligen ett bra tips!

Förra sommaren odlade vi mängder av chili och efter att ha ätit den färsk, torkat bitar, gjort chilipulver, gjort chiliflingor och kokat chilisås, orkade jag inte ta tillvara mer. Jag sköljde de återstående chilisarna och slängde ner dem i tättslutande burkar i frysen med stjälkar, kärnor och allt.

När chilibehovet har gjort sig påmint under vintern har det bara varit att ta upp en chili och riva den i fryst tillstånd rakt ner i grytan. Eventuella rester har åkt tillbaka ner i burken i frysen till nästa gång. Det är ett perfekt sätt att alltid ha tillgång till ”färsk” chili och extra bra om man kommer över stora mängder som man inte hinner äta upp. Funkar också utmärkt för den som äter chili ganska sällan och oftast får slänga merparten av de färska man köper.

Samma tillvägagångssätt fungerar förresten alldeles utmärkt för färsk ingefära. Skala med potatisskalare, rulla in bitarna i plastfolie och lägg i plastpåsar. När man river ingefära i fryst tillstånd slipper man dessutom trådigheten som utmärker den färska.

Annonser

2 tankar om “Hett tips!

  1. Annie skriver:

    Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: