Jordärtsskockspuré

P1020813

För några dagar sen släppte tjälen äääntligen i vårt jordärtsskocksland och vi kunde skörda ett helt gäng fina knölar. Det beslutades snabbt att de skulle få bli en len puré som skulle ackompanjera vegobiffar och sallad. Busenkelt var det!

Skala och dela jordärtsskockor, lägg dem i en kastrull och häll på växt- eller komjölk. Låt koka tills skockorna är mjuka (ca 10 min), prova med en sticka under tiden och tillsätt eventuellt lite mer mjölk om det riskerar att koka torrt. Mixa en slät puré med mixerstav och lägg ner en klick smör eller häll i lite god olivolja. Salta, peppra och servera.

Ha en fin söndag i vårsolen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: