Krämig avokadopasta

P1020815

Jag äter ganska mycket avokado men väldigt sällan i varma rätter, men efter att ha lagat den här smarriga pastan lär det bli oftare! För den som är allergisk mot nötter och frön är detta ett lysande alternativ till vanlig pesto eftersom den innehåller både basilika och lagrad ost. Rätten är även lätt att göra vegan/mjölkfri genom att använda Parmazano eller helt enkelt ta bort osten helt och hållet.

Avokadopasta, 2 personer

1 avokado

0,5 chili

0,5 vitlöksklyfta

2 tomater

2 msk olivolja

0,5 lime

1 dl riven parmesan, pecorino eller vegan Parmazano

0,5 kruka basilika

salt och svartpeppar

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och hacka i små bitar. Hacka tomaterna och finhacka vitlöken och chilin och blanda med avokadon i en skål, pressa gärna sönder en del av avokadobitarna så den blir lite krämig. Häll i olivolja, pressad lime, riven ost och hackad basilika. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar. Servera till din favoritpasta.

3 thoughts on “Krämig avokadopasta

  1. Littledessert skriver:

    det lät jätte gott!!

  2. Mmm gott
    Ha en fin helg
    Kramar fån Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: