Raw björnbärscupcake

P1020786

Hittade en burk egenplockade björnbär i frysen och visste precis vad jag skulle göra med dem – råa cupcakes! Björnbär och choklad är en galet god kombo och blir inte sämre av att paras ihop med nötter och frön. Prova vetja!

Raw björnbärscupcakes

Botten: Mixa valfria nötter/frön till smulor, klipp ner några dadlar och fortsätt mixa tills degen kan kramas ihop till en boll. Det går även att använda fast, svensk honung som sötningsmedel. Tryck ut degen i muffinsformar, jag tycker ca 1 cm är lagom, men gör dem så tjocka som du vill ha dem. Ett tips är att ställa formarna i en muffinsplåt så det går att trycka utan att de ger vika.

Björnbärssylt: Mixa halvtinade björnbär med några dadlar (eller honung) till lagom sötma. Bred ut sylten över cupcakebottnarna.

Chokladtopping: Smält kokosfett (kallpressat) i vattenbad (max 42 grader) och blanda ner agave och raw kakaopulver efter smak. Häll choklad”såsen” över sylten. Toppa eventuellt med hela björnbär, nötter eller torkad frukt. Låt allt stelna i kylen innan servering och förvara eventuella överblivna cupcakes i frysen.

6 thoughts on “Raw björnbärscupcake

  1. Sofie skriver:

    Shit vad fina! Ser gottigt ut.

  2. ida skriver:

    Ska provas nu till påskhelgen:)

  3. 1ilith skriver:

    ser riktigt gott ut!!🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: