Hittade en burk egenplockade björnbär i frysen och visste precis vad jag skulle göra med dem – råa cupcakes! Björnbär och choklad är en galet god kombo och blir inte sämre av att paras ihop med nötter och frön. Prova vetja!
Raw björnbärscupcakes
Botten: Mixa valfria nötter/frön till smulor, klipp ner några dadlar och fortsätt mixa tills degen kan kramas ihop till en boll. Det går även att använda fast, svensk honung som sötningsmedel. Tryck ut degen i muffinsformar, jag tycker ca 1 cm är lagom, men gör dem så tjocka som du vill ha dem. Ett tips är att ställa formarna i en muffinsplåt så det går att trycka utan att de ger vika.
Björnbärssylt: Mixa halvtinade björnbär med några dadlar (eller honung) till lagom sötma. Bred ut sylten över cupcakebottnarna.
Chokladtopping: Smält kokosfett (kallpressat) i vattenbad (max 42 grader) och blanda ner agave och raw kakaopulver efter smak. Häll choklad”såsen” över sylten. Toppa eventuellt med hela björnbär, nötter eller torkad frukt. Låt allt stelna i kylen innan servering och förvara eventuella överblivna cupcakes i frysen.
Shit vad fina! Ser gottigt ut.
Var de! =)
Ska provas nu till påskhelgen:)
Härligt! Lycka till och glad påsk! =)
ser riktigt gott ut!! 🙂
De är urgoda! Funkar så klart med andra bär också, hallon är en hit!