Bästa sötpotatisfrittarna

P1020767

Sötpotatis är galet gott i alla möjliga anrättningar, men jag har en svaghet för pommes frites och föredrar dem därför i den formen. Dock har sötpotatisen en svaghet; den blir inte krispig på samma sätt som vanlig vit potatis. Det har Sarah B. på My New Roots noterat och hittat en utmärkt lösning på problemet – polenta! Jag var tvungen att prova och ja, det funkar. Sötpotatisfrittarna blir krispiga och får en fin smak av polentagrynen. Prova!

Skär 3 stora sötpotatisar i stavar, ca 1×1 cm, och lägg dem i en stor skål. Ringla över valfri olja (ca 2 msk) och blanda runt så frittarna blir täckta av olja. Strö över salt och ca 4 msk polentagryn, blanda runt så allt täcks. Lägg ut frittarna på bakplåtspapper och baka i 200 grader i 30-40 minuter. Var noga med att frittarna inte överlappar varandra på plåten, för då blir de inte krispiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: