Vegogryta med butternut squash

P1020744

Butternuten är en himla trevlig pumpa. Den går fint att äta rå (svarvad till spagetti eller som gröt), kan kokas, ugnsbakas, stekas… För ett tag sen när jag fick ett smörcraving stekte jag pommes frites-lika stavar av butternut i smör och kryddade med örtsalt. Galet gott!

Galet god var även den här grytan, som förutom butternut, innehöll röda linser, rödkål, rotselleri, haricots verts och gräslök. Men viktigast var kokosmjölken; en finfin smakkamrat till butternut! Jag hade inget recept till den här grytan men jag gjorde ungefär så här:

Skölj 1,5 dl röda linser och häll ner i 3 dl kokande vatten eller grönsaksbuljong. Skala butternut och rotselleri, dela i lagom munsbitar och lägg ner i grytan med linserna. Häll över en halv burk kokosmjölk. Hacka rödkålen och lägg ner i grytan när allt är nästan mjukt, låt koka några minuter. Lägg till sist ner haricots verts och koka någon minut till. Strö över hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar och annat du gillar, kanske chili eller curry? Ät som den är med en bit bröd eller tillsammans med ris eller gryn av någon sort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: