Ugnsrostade rotfrukter med svampsås

P1020737

Ugnsrostade rotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret. Här syns rotselleri, potatis, palsternacka, morot och polka-/rödbeta. Allt skalades, lades på en plåt med lite olja, saltades och kryddades med torkad rosmarin. Därefter bakades grönsakerna i 225 grader i ca 30 minuter tills de var mjuka och hade fått fin yta. Tiden i ugnen beror på storleken på rotfruktssbitarna. Till rotfrukterna åt vi stekt tofu som marinerats i soja, tomatpuré, rökarom, salt och kryddor. Grädde på moset blev en trattkantarellsås på egenplockad svamp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: