Grönkålssallad med medelhavssmaker

Nu är grönkålen här! *lycka*

Jag köpte ett gigantisk knippe på torget som har använts till allt möjligt. En av mina grönkålsfavoriter är sallad som kan varieras i all oändlighet. Just den här fick lite medelhavssmak men jag kunde inte låta bli att peta ner lite surkål och det kanske inte precis kvalar in som medelhav, men gott blev det!🙂

1 person

Skölj och repa av det mjuka från 4 grönkålsblad, finhacka. Tärna en halv avokado, skiva en selleripinne, finhacka 4 soltorkade tomater, smula 50 g ekologisk fetaost, kärna ur några svarta oliver och blanda alltsammans med 0,5 dl surkål. Smaksätt med ett par teskedar olivolja, en skvätt av din favoritvinäger (jag tog örtkryddad äppelcidervinäger) lite svartpeppar och eventuellt salt (smaka av först för fetan, oliverna och tomaterna har mycket sälta i sig själva). Låt gärna salladen stå en stund så smakerna sätter sig och kålen mjuknar lite. Ät sedan med en bit bröd.

One thought on “Grönkålssallad med medelhavssmaker

  1. Katarina skriver:

    Fräscht och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: