Höstrusk och linssoppa

Höst = soppa. Gärna någon mustig variant med nybakt bröd och smarrigt pålägg. Här hemma blir det allt som oftast linssoppa. Jag lagar aldrig efter recept nu för tiden, utan höftar oftast efter vad jag har hemma och vad jag är sugen på. Linssoppan blir därför lite olika från gång till gång, men basen är densamma. I min favoritsoppa ingår oftast:

Röda linser

Lök och vitlök

Hackad morot

Krossade tomater

Tomatpuré

Buljong eller örtsalt

Örtkryddor, gärna timjan och citronverbena

Vinäger eller citron

Det är bara att slänga ner allt i en stor gryta tillsammans med vatten och koka tills linserna är mosiga. Låt gärna soppan vara lite tjock i konsistensen, reglera genom att tillsätta lite kokande vatten efterhand. När konsistensen är bra är det bara att smaka av med salt, peppar och hugga in.

Gör gärna en rejäl gryta när du ändå håller på, soppan smakar bara bättre efter några dagar i kylen och den passar utmärkt att frysa.

2 thoughts on “Höstrusk och linssoppa

  1. Katarina skriver:

    Linssoppa låter gott och höst och soppa går fint ihop🙂

  2. […] God, mättande, lättlagad, billig och perfekt för storkok som blir lunchlådor. Oftast gör vi en tomatbaserad linssoppa enligt ett recept som hängt med sen jag blev vegetarian i 15-års åldern, men det fina med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: