Surdegslimpa på råg

Jag är ett stort fan av surdegsbröd och i synnerhet sådana som innehåller råg eller andra grövre mjölsorter. Därför kunde jag inte motstå att baka det här brödet som bara består av rågmjöl. Det tog så klart några dagar innan brödet kom ur ugnen, men som vanligt med surdeg krävdes inga större arbetsinsatser, utan mest tid. Receptet är enkelt och om man följer det till punkt och pricka är det svårt att misslyckas, http://matalskaren.blogspot.se/2005/08/surdegslycka.html

Brödet blir riktigt syrligt och om du gillar rågbröd av finsk typ kommer du att ääälska det här!

One thought on “Surdegslimpa på råg

  1. Katarina skriver:

    Grovt bröd är så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: