Tomatmarmelad med vanilj

Förra året gjorde jag grön tomatmarmelad på de tomater som inte hunnit mogna under sommaren. Den blev fantastisk! I år har vi så många tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gäng på en röd tomatmarmelad. Det var inte helt enkelt visade det sig. Mogna tomater beter sig helt annorlunda än gröna, omogna och resultatet blev en, väldigt god, men rinnig marmelad. Bara en sak att göra. Cyklade iväg och köpte Melatin och kokte om marmeladen. Så med reviderat recept blev både smak och konsistens bra!

Tomatmarmelad med vanilj

700 gram mogna tomater, hackade

350 gram syltsocker

1 tsk Melatin (röd)

1 vaniljstång, fröna urskrapade

Blanda Melatin med sockret. Blanda alla ingredienser (även den urskrapade vaniljstången) i en gryta och låt koka upp. Mosa under tiden tomaterna med en potatisstöt eller slev. Låt koka 2-3 minuter, ta bort vaniljstången och häll upp marmeladen på burkar som diskats och torkats i ugnen i 100 grader i ca 10 minuter. Förslut och förvara svalt. Vill man använda vanligt socker istället för syltsocker går det att öka på mängden Melatin, läs på förpackningen hur doseringen ska vara.

4 thoughts on “Tomatmarmelad med vanilj

  1. Katarina skriver:

    Låter spännande med vanilj och tomat ihop!

  2. Johanna skriver:

    Hur mycket marmelad blir det? Om man kan beräkna det i deciliter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: