Tomatskörd

Nu mognar tomaterna i galet tempo och vi plockar, äter, plockar och äter… Det finns ju inget bättre öde för en solmogen tomat än att bli stoppad direkt i munnen, men alla kommer inte att hinna ätas på det viset så därför måste jag spara en del av godsakerna. Visst kan man koka tomatsås eller hacka och frysa in, men jag tycker inte riktigt de söta, små olikfärgade och oliksmakande tomaterna kommer till sin rätt då. Därför torkar jag dem i min torkugn. Då får de behålla sin särart och kan få bli lyxigt strössel i vinterns sallader och varma rätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: