Vegetarisk sushi

I perioder äter vi väldigt mycket sushi, både på lokal och hemma. Nu var det ett tag sen, så i helgen var det var dags för en riktig sushifrossa hemma i köket. Om du inte har provat göra sushi hemma så gör det, det är inte alls så svårt som man kan tro. Har man bara en bambumatta (finns i asiatiska matbutiker eller välsorterade vanliga matvaruaffärer) brukar det gå bra att få till makirullarna. Riset är ju en konst att få till med rätt tuggmotstånd, syra och sötma, men låt dig inte avskräckas. Helt ärligt, är man inte en extrem sushisnobb så är det svårt att misslyckas, ris är gott helt enkelt. Vi köper oftast sushiris, men det går fint med vanligt grötris också. Fyllningen till rullarna går att variera i oändlighet och den här gången gjorde vi olika kombinationer med paprika, gurka, vårlök, sesamfrön,  avokado, tångrom och majonnäs. Vi gjorde även inarisushi (de bruna ”båtarna” längst bak i bild) som är risbollar som stoppas i en liten friterad, marinerad tofupåse. Inari finns att köpa i asiatiska butiker, leta på konservhyllan.

Förutom inari blev det tre olika sorters makirullar och det var svårt att kora en vinnare, men nykomlingen gurka-tångrom-majonnäs-sesam låg bra till. Vad brukar du ha i din vegosushi?

2 thoughts on “Vegetarisk sushi

  1. Cecilia skriver:

    Åh jag som letat med ljus och lykta efter tofu pockets! Du är en stjärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: