Rågkakor

Spontant ihopslängda rågkakor, inte så vackra, men goda. Typ 2/3 grovt rågmjöl och 1/3 vetemjöl, lite jäst, vatten och salt. Jäsa ca 1 timme. Ut på bänken, inte knåda, dela i bitar, fösa ihop till något sånär jämna kakor, upp på plåt, jäsa ca 30 min, pensla med vatten, strö över blandade frön, grädda i 225 grader tills de fått fin färg. Äta!

One thought on “Rågkakor

  1. Katarina skriver:

    Mums, så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: