Raw morotskaka med glasyr

Morotskaka är gott och raw morotskaka är ännu godare! Min favorit kommer från Erica Palmcrantz Aziz klassiska o-kokbok Raw food på svenska, men jag smaksätter den lite annorlunda.

Morotskaka

4 morötter

1 äpple

0,5 dl mandel, finhackad

0,5 dl russin

4 färska dadlar

1-2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 krm muskot

1 tsk finrivet citronskal

Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ut överflödig vätska ur morötterna (i ett glas, finfin morotsjuice att dricka blir det) och lägg det rivna i en skål. Riv äpplet grovt och blanda ner i morötterna med övriga ingredienser. Knåda gärna smeten med händerna så att dadlarna finfördelas ordentligt. Provsmaka, tillsätt eventuellt mer av någon krydda. Bred ut smeten på ett fat, eller pressa ner den i valfri form (med plastfolie i) och tippa sedan upp kakan på ett fat.

Glasyr måste man ju ha på morotskaka och jag använde mig av en gammal klassiker – cashewgrädde. Receptet hittar du här.

Dekorera morotskakan med torkade bär, frukt eller nötter. Kakan mår inte alls dåligt av att gotta till sig några timmar i kylen innan servering.

2 thoughts on “Raw morotskaka med glasyr

  1. Katarina skriver:

    Spännande med raw morotskaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: