Rostad blomkålssoppa

Genom att rosta blomkålen får fram en mustigare smak på soppan. Helt klart värt det extra besväret!

Rostad blomkålssoppa

500 gblomkål

1 vitlöksklyfta

1 schalottenlök

1 tärning grönsaksbuljong

6 dl havre- eller sojamjölk (naturell)

1/2 dl havre- eller sojagrädde

5 dl vatten

1/2 pressad citron

salt

Hacka löken och vitlöken. Skär blomkålen i grova bitar och lägg på en plåt tillsammans med lök och vitlök. Rosta på 175 grader tills de är mjuka och fått gyllene färg. Koka upp vätskan med buljongen. Mixa blomkålen med vätskan till en slät soppa med stavmixer eller i en blender. Smaka av med citron och salt.

Jag toppade min soppa med rostade pumpa- och solrosfrön och lite hackad vårlök. Ger lite crunch till den släta soppan.

Annonser

4 thoughts on “Rostad blomkålssoppa

  1. Katarina skriver:

    Så gott det låter!

  2. Ann-Louise skriver:

    Det är bara att instämma att rostad blomkålssoppa is da shit! Jag brukar göra en variant med stora vita bönor i och mängder med vitlök.
    http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/02/ugnsrostad-blomkalsoppa-med-rosmarin.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: