Hemgjord rostad müsli

Hemgjord rostad müsli är så himla mycket godare än alla sorter som finns att köpa. Men det tar ju trots allt lite tid att fixa egen, så därför blir det oftast köpemüsli här hemma. Men en müslilös morgon kom jag på att det förmodligen skulle gå, och gå snabbare än att springa till butiken, att rosta müsli i stekpanna istället för i ugn.

En näve krossade hasselnötter rostades gyllene och hälldes sedan över i en skål. Ner i pannan åkte 4-5 nävar havregryn, en näve linfrön och en näve sesamfrön som tillsammans med ett par matskedar rapsolja fick rostas under omrörning tills det började dofta nötigt. Ner i skålen, på med lite kanel, blanda – klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: