Quinoasallad med dillpesto

Jag har en ny favorit – dillpesto! Vill ha det till allt och det funkar nästan alltid. Här fick peston smaksätta en quinoasallad med trefärgad quinoa, tomater, rödbetor och blandade bönor.

Peston gör du så här:

Rosta en deciliter hasselnötter tills de börjar få färg och doftar nötigt. Mortla eller mixa nötterna tillsammans med någon näve ruccolasallad och ca 1 dl olivolja tills blandningen är finfördelad och grön. Blanda (inte mixa, för då kan dillen bli besk) sedan ner 0,5-1 dl dill (beroende på hur intensiv dillsmak du vill ha), någon tesked citronsaft och lite salt. Vansinnigt gott!

Annonser

6 thoughts on “Quinoasallad med dillpesto

  1. Katarina skriver:

    Så gott det ser ut!

  2. Breathless skriver:

    Det ser jättesmarrigt ut. Rödbetor!

  3. DET HÄR MÅSTE JAG GÖRA I HELGEN! Älskar dill men äter alldeles för sällan! Bra påminnelse! :))

  4. Ja, det är så gott med quinoa. Din dillpesto låter väldigt intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: