Rå februari – Recyclade mandelkakor

De här båda versionerna av mandelkakor gjorde jag av smulet som blev över vid mandelmjölkstillverkning – recycling i sin godaste form! =)

Mandelkaka: Mixa mandelsmul med färska dadlar och lite vaniljpulver tills det blir en fast smet. Rulla till bollar och platta ut på Teflexpapper. Torka i 40 grader i några timmar tills kakorna är torra.

Mandelkaka med kokos och nibs: Mixa mandelsmul med några färska dadlar och lite fast honung tills det blir en smet. Blanda ner kokos och kakaonibs och forma till bollar som plattas ut på ett Teflexpapper. Torka i 40 grader i några timmar tills kakorna är  torra.

Kakorna kan varieras i all oändlighet och smaksättas med vad helst man gillar, kanel, kardemumma, kakao, apelsin… Har man ingen torkugn kan man rulla bollar av smeten och äta som den är, inte dumt det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: