Rå februari – Scones

Ja, man kan göra scones som är raw!  Jag inspirerades av receptet Cranberry scones i Ani Phyos fina bok Ani’s raw food desserts.

Råa morotsscones

3 dl äppelbitar

2 dl finrivna morötter

2 dl mandelmjöl (mixa mandlar till mjöl)

0,5 dl linfrön

1 dl russin

Mixa äppelbitarna till mos och blanda samman alla ingredienser. Tillsätt ev lite vatten om smeten känns torr. Forma lagom stora scones (jag gjorde 6 st) och lägg på teflexpapper. Torka i torkugnen på 40 grader i några timmar tills ytan är torr men sconesen fortfarande är mjuka och saftiga inuti. Dela sconesen och servera ex med mandelsmör och mosade färska bär.

Jag körde ett salt pålägg istället för sött som annars är brukligt till scones. Genom att blanda vit misopasta med extra virgin kokosfett (ca 50-50) får man en krämig, salt blandning som påminner om Kalles kaviar, både i smak och konsistens.

6 thoughts on “Rå februari – Scones

  1. Katarina skriver:

    Intressant och säkert goda!

  2. Cissi skriver:

    Ingen raw temla?

  3. Gottigott. Perfekt till söndagsbrunchen ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: