Vit böncrème med rostad vitlök

Böncrème är ett utmärkt alternativ till mejeriproduktstinna dipsåser – fiberrikt, proteinrikt och galet gott! Passar att dippa grönsaker och bröd i.

Den här böncrèmen gjorde jag på min favorit, stora vita bönor. Jag körde ekologiska tetrabönor från Zeta, men det funkar naturligtvis med både hemkokta och andra märken, eller andra sorters bönor. Vad man inte ska byta ut är den rostade vitlöken. Det är den som gör den här crèmen så fantastiskt god, så fuska inte och använd rå, det blir inte alls samma sak.

Böncrème med rostad vitlök

1 tetra stora vita bönor

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

ca 1/2 citron

salt och svartpeppar

Hacka vitlöken och stek försiktigt i rikligt med olivolja tills den blir gyllene och knaprig. Mixa bönorna med stavmixer och häll i vitlöken och oljan, späd med vatten tills du får en lagom konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar så det passar dina smaklökar.

One thought on “Vit böncrème med rostad vitlök

  1. Malin skriver:

    åh gutt gutt! stora vita bönor är också mina favoriter :DD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: