Årets vinnare på julbordet

Bland vegoköttbullar, sojaprinskorvar, vegojansson och andra godsaker på julbordet, blev årets favorit en något otippad kandidat; brysselkål!  Salt, sött, syrligt och kåligt – en riktigt smakupplevelse.

Lättkokt brysselkål stektes i rejält med smör, när ett par minuter återstod slängde jag i hackade hasselnötter, salt och drisslade över lite honung. På slutet blandade jag i frysta lingon. Den här rätten kan säkert passa även som tillbehör till ex  vegobiffar eller varför inte kroppkakor?

God jul på er!

4 tankar om “Årets vinnare på julbordet

  1. Sofie skriver:

    God fortsättning 🙂

  2. Sofie skriver:

    OH, låter skitgott, har blivit väldigt förtjust i brysselkål senaste åren!

    (Trodde först att det var jag som kommenterat ovan, hade inget minne av att ha gjort det och blev nervös över min mentala hälsa).

    • ilovefruktsallad skriver:

      Ja, brysselkål är nog en ”acquired taste” som kräver en viss åldersmässig mognad för att uppskattas. Men när man väl blivit tant – då jäklar käkas det brysselkål! =)

Lämna en kommentar