Bland vegoköttbullar, sojaprinskorvar, vegojansson och andra godsaker på julbordet, blev årets favorit en något otippad kandidat; brysselkål! Salt, sött, syrligt och kåligt – en riktigt smakupplevelse.
Lättkokt brysselkål stektes i rejält med smör, när ett par minuter återstod slängde jag i hackade hasselnötter, salt och drisslade över lite honung. På slutet blandade jag i frysta lingon. Den här rätten kan säkert passa även som tillbehör till ex vegobiffar eller varför inte kroppkakor?
God jul på er!
God fortsättning 🙂
Detsamma!
OH, låter skitgott, har blivit väldigt förtjust i brysselkål senaste åren!
(Trodde först att det var jag som kommenterat ovan, hade inget minne av att ha gjort det och blev nervös över min mentala hälsa).
Ja, brysselkål är nog en ”acquired taste” som kräver en viss åldersmässig mognad för att uppskattas. Men när man väl blivit tant – då jäklar käkas det brysselkål! =)