Glutenfritt fröknäcke

Fick ett recept på glutenfritt knäckebröd av fd kollegan I. Häromdagen kom jag mig äntligen för att provbaka, och jeez vad gott det var! Måste bjussa vidare på receptet.

Glutenfritt fröknäcke

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön (gärna blandade svarta och vita)

1 dl solrosfrön

1,5 dl majsmjöl (jag använde istället 0,5 dl vardera av soja-, bovete- och kikärtsmjöl)

0,5 dl olja

havssalt

2 dl kokhett vatten

Blanda alla torra ingredienser och häll över olja och vatten. Blanda och bred ut smeten på bakpappersklädd plåt med hjälp av en slickepott, det ska täcka nästan hela plåten. Grädda i 150 grader i ca 1 timme. Låt svalna med ugnsluckan på glänt.

2 thoughts on “Glutenfritt fröknäcke

  1. Malin skriver:

    Åh! DET HÄR SKA JAG GÖRA! Älskar fröknäcke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: