Piggelinshot

Skånsk vinter. Grått. Blåsigt. Vissa morgnar är det riktigt segt och det behövs något exceptionellt för att få mig utanför dörren.

En halv apelsin, en halv tesked spirulina och en halv tesked barley grass -precis en sån vitaminkick som krävs! Smaken har knappast några likheter med piggelinglass (om nu titeln gav sådana associationer…) men apelsin har en förmåga att maskera den intensiva spirulinasmaken och göra det hela angenämt. En snabb sökning på nätet avslöjar dessutom hälsoeffekter som kan få en att tro på mirakel.

Spirulina: rikt på järn och protein,  immunförsvarsstärkande, virushämmande och cancerskyddande effekt, sänker skadliga blodfetter och minskar njurskadande effekter av tungmetaller.

Barley grass: innehåller vitaminer, mineraler och aminosyror, stärker immunförsvaret, motverkar syrabildning i kroppen vilket i sin tur kan ge positiva effekter på ledvärk, sömnsvårigheter och hjärtproblem.

Varför inte prova?

Annonser

6 thoughts on “Piggelinshot

 1. Nina skriver:

  Tror min lille påg är i skriande behov av denna vitaminkick. Förslag på intensivare smaker än apelsin att maskera med, för den mycket mycket kräsne ungen? Var köper du ingredienserna (inte apelsin alltså..)?

  • ilovefruktsallad skriver:

   Choklad funkar också! Peta ner det i chokladbollar eller chokladpudding eller en banansmoothie med kakao, då syns inte färgen heller. Spirulina finns på Astrid, men Barley grass får man nog köpa på nätet tror jag. Vetegräspulver är ju också uppiggande och har (enligt mig, men smaken är ju som baken…) en lite diskretare smak än spirulina. Det finns också på Astrid, och jag vet att ICA Supermarket mittemot Haweli har haft det på sin hälsokosthylla (märke: Naken).

 2. Malin skriver:

  Bästa shotten! Gott med lite riven ingefära i också för extra skjuts!

 3. Johanna skriver:

  Hej!
  Vad brukar du använda för mixer när du gör dina smoothies? Jag vill ha en som klarar att mixa frysta bär och frukter etc… Tacksam för tips!

  / Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: