Äpplemos

Nu har vi skördat alla våra äpplen i trägården. Inte en dag för tidigt, för koltrastarna hade redan hunnit picka i några. Merparten av äpplena packades in i tidningspapper, lades i fina trälådor som jag hämtat på torget, och fick flytta in i boden för lagring. De äpplen som var lite skamfilade fick bli mos. Har aldrig gjort det förut men det var busenkelt. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Lägg i en kastrull med en bottenskyla vatten. Koka sakta tills det blir mos, sockra efter smak och häll på burkar som stoppas i frysen. Mums!

Annonser

2 thoughts on “Äpplemos

  1. Pepe skriver:

    Men hur gör man om man vill slippa frysa moset sen? Är det samma som med sylt & marmelad, mer pengar till Sockerkungen?

    • ilovefruktsallad skriver:

      Tror faktiskt inte det räcker med mer socker. De recept jag har sett har handlat om konservering genom att koka burkarna länge i vattenbad i ugnen. Verkar jobbigt så jag kör på frysmos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: