Päronkompott med topping

Det finns ingen hejd på hur mycket man kan göra med päron! Till den här efterrätten gjorde vi en kompott på hackade päron och lite vaniljpulver som fick koka ihop. Till kompotten serverades havreglass och som topping återupplivade vi en klassiker från tiden när man lufsade runt i skogen och letade efter Mulle – (st)rövargodis!

Smält en stor klatt matfett i stekpanna,  tillsätt havregryn och lite socker, röra, röra, röra, tills det hela är gyllene och låt sen svalna lite så det blir krispigt. Funkar till det mesta. Eller utan. In the good old days käkade vi det med sked ur kåsa vill jag minnas. Det hade jag nog kunnat tänka mig att göra idag också…

Annonser

4 thoughts on “Päronkompott med topping

  1. Det där (st)rövargodiset ska jag definitivt prova på, vad smart, vad GOTT!

  2. annika skriver:

    Grattis på namnsdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: