Raw päroncobbler

Nämen, oj vilken språkschizig rubrik. Rå päronsmulpaj borde det kanske stå? Men cobbler låter ju så gott. Smulpaj låter mer som något som råkat hända…

I. var hemma hos oss på middag och fick denna skapelse till efterrätt efter en mustig linssoppa med hembakt foccacia.

Fyllningen i min cobbler/smulpaj bestod av hackade päron som marinerats i citron för att balansera den intensiva, naturliga sötman. På toppen färska dadlar som mixats till en pasta och blandats med grovmixade mandlar. Dessutom en liten sked kokosolja för att blandningen skulle stelna i kylen och kunna smulas över pajen. Serverades med cashewgrädde. Mums!

Annonser

One thought on “Raw päroncobbler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: