Päronmarmelad med ingefära

Den här marmeladen har lite kaxig smak av ingefära och citron, det gillas! Blir fin på scones i höst och vinter.

Det var 750 gram päron det. Vad gör jag med de 182 kg som hänger kvar på trädet?😉

6 thoughts on “Päronmarmelad med ingefära

  1. Annika Neikell skriver:

    Ett par burkar till Bunkeflostrand??
    Örtsaltet ser oxå gott ut..

  2. vilda Rosenblad skriver:

    Vad roligt med husligheten🙂 Blir det bra med det syrade?

  3. Pauline skriver:

    Hej! Hur är själva receptet för päronamarmeladen..?
    Fin sida, tack för tips och recept!

    • ilovefruktsallad skriver:

      Hej Pauline!
      Roligt att du hittat hit! Marmeladen gjorde jag så här:
      750 gr skalade, urkärnade, hackade päron blandades med 0,5 pressad citron och kokades i ca 30 min på svag värme under omrörning. När päronen blivit lite mosiga tillsattes 1 msk färsk, riven ingefära och 2 dl syltsocker. Marmeladen fick därefter koka kraftigt i 2 min och hälldes därefter på rena, varma burkar.
      Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: