Hemgjort örtsalt

Jag brukar köpa Herbamares örtsalt för det är så gott att strö över grönsakerna på mackan. Efter att ha läst på förpackningen hur de tillverkar det blev jag inspirerad att göra mitt eget örtsalt. Sagt och gjort; gick ut med saxen i örtagården och skördade lite av varje, oregano, citrontimjan, libbsticka, salvia, kyndel, mynta och basilika. Mixade de färska örterna tillsammans med fint havssalt och blandade med finhackad gräslök och ringblomsblad. Hällde det hela på en bricka och ställde i solen att torka. Tog väl knappt en dag för det att bli helt torrt och därefter var det bara att hälla på burkar. Antar att man skulle kunna köra det i torkugn eller vanlig ugn på svag värme vid brist på sol… Busenkelt och ett bra sätt att ta tillvara örterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: