Nötpaté med smak av hav

En del kallar rätter av den här typen för ”nästan-som-tonfisk”, ”mock tuna” eller kanske ”faux salmon”. Jag kallar det nötpaté men eftersom det inte går att bortse från fiskreferenserna på grund av dill och citron, lägger vi till ”med smak av hav”.  Man skulle nog kunna addera lite alger för att spä på havskänslan.

Nötpatén gör man ungefär så här; mixa valfria nötter eller frön (ev blötlagda någon timme), mixa ner morötter, smaksätt med tamari, salt, citron och hackad dill. Servera i salladsblad eller som här, i en paprika och på bädd av (hemodlad!) sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: