Delikat linssallad

Vännen och kocken J. har lärt mig en smakkombo som inte går av för hackor – citron och honung. Enkelt, men får även den enklast anrättning att smaka ljuvligt gott. Som den här linssalladen till exempel.

Några deciliter kokta Du puylinser, en finhackad schallotenlök, några matskedar citronsaft, en matsked honung och lite s&p. Blanda och ät med en grönsallad eller som tillbehör till något matigare, kanske en paj. Linssalladen blir bara godare av att stå till sig ett par dagar och håller ca 4 dagar i kyl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: