Synnerligen lyckat surdegsbröd

Ägnade halva gårdagen åt att pyssla med årets brödbidrag till julbordet och resultatet blev synnerligen lyckat! 15 minuters bearbetning för hand (hej biceps!), sträckning av degen en gång i halvtimmen, jästid på 3 timmar och 3 olika ugnstemperaturer samt isbitar i botten av ugnen (i en skål som sprack…) resulterade i det godaste bröd jag någonsin bakat! Tjock, knaprig skorpa och segt, glansigt, fluffigt, håligt innandöme. Helt i klass med mitt favoritlevain från Vendel, men detta har ju jag bakat! 🙂

GOD JUL!

One thought on “Synnerligen lyckat surdegsbröd

  1. eanie skriver:

    Tjusigt! Och säkerligen gott🙂

    Hoppas att ni har en mysig julhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: