Julpynt 5

Julgranen – det ultimata julpyntet! Vi har inte haft gran på många år, men i år var det dags och jag har handlat på mig kulor, glitter och annat pynt i flera veckor. Favvispyntet är nog några avlånga silverbeige glaskulor (heter de kulor fast de inte är kulformade?) och minihalmstjärnorna från Erikshjälpen.  Eller istapparna i glas. Eller retrokottarna med glitter på. Eller ugglan som jag köpte på ett arbetskollektiv. Eller…

Vi ville egentligen ha gran redan till första advent men den önskan förstod ingen julgransförsäljare så vi fick vackert vänta tills stora bygg- och trädgårdsvaruhusen började annonsera om granar i veckan som gick. Fick tag i en riktig Disneyvariant, och det är en RIKTIG gran – en sån som doftar och barrar som bara den, precis som det ska vara.

Men vänta nu, vem är det här? Ett gitarrspelande skelett klätt i traditionell mexikansk högtidsdräkt. Vi kallar honom El Hombre Muerto (med reservation för stavningen, jag kan inte spanska)! Vi inhandlade honom i L.A i somras när vi hängde i de mexikanska kvarteren. Han är tydligen en nationalsymbol som ska påminna om att minnas nära och kära som gått hädan (eller så hittade försäljartanten på för att vi skulle köpa den ganska fula plåtgubben…). Oavsett vilket; vi tyckte han passade fint i julgranen, som en påminnelse om att julen borde handla om annat än hysterisk julklappsshopping.

Annonser

5 thoughts on “Julpynt 5

  1. Cecilia skriver:

    Åh så fint och mysigt! Gillar lamporna i bakgrunden också 🙂

  2. Anja skriver:

    Vilken SNYGG gran! Med stiligt pynt helt i min smak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: