Lyxlunch på Rosenbad

Var på möte på Rosenbad idag och hade förmånen att bli bjuden på lyxig 3-rätters lunch i tjusig matsal med vita linnedukar och utsikt över Strömmen.

Förrätten var helt magnifik!

Det tog en stund innan jag kunde identifiera de gröna, små romliknande kornen på toppen – tapioka! Hur ofta äter man det (svaret är aldrig). Tapiokan måste ha varit kokt i någon lag med alger och dill för det fanns helt klart en ton av hav och skaldjur, riktigt gott och innovativt!

Huvudrätten var en polentakaka med vitvinskokta grönsaker och fyllda champinjoner. Bilden blev inte bra så den får ni föreställa er.

Till efterrätt serverades kardemummaglass (köttätarna fick lingonmousse med gelatin) med kolasås, frasigt kex och chokladflarn. Jisses vad gott!

Brukar verkligen inte äta tre rätter till lunch så paltkoman infann sig fram emot ett… Men det var det värt – kul att man kan bli serverad genomtänkt, innovativ och framförallt GOD vegomat även i maktens korridorer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: