Blir det jord eller råttor?

Det återstår att se. Det sägs att min nya kompost ska vara gnagarsäker, men jag tycker det ser lite oroväckande ut med springor här och var. Om det ska bli några gnagare hoppas jag iallafall att det blir den mindre varianten, en näbbmus eller två kan jag leva med.

Underbart att äntligen ha införskaffat kompost! Det känns ju helt galet att det enda man slänger i soporna är mjukplast och frukt- och grönsaksrester, resten sopsorterar vi. Men nu med komposten kommer vi knappt ha användning för vanliga soptunnan, för då blir det bara mjukplast kvar. Och en bonus blir ju så klart att jag får fin jord att lägga i trädgården så småningom. *lycka*

Annonser

6 thoughts on “Blir det jord eller råttor?

 1. niklas skriver:

  jag ska gömma mig i komposten och skrämma dig en vacker dag….

 2. Cecilia skriver:

  Yay för kompost! 🙂 Jag har lite hatkärleksförhållande (mitt eget fel att jag är för dålig på att tömma innekomposten tillräckligt ofta, annars hade jag varit enbart fan) till våra 4 (!) utekomposter.
  Jo, vad jag egentligen skulle säga var att vi sedan kanske ett år tillbaka sorterar mjukplast med den hårda. Inte ni? Jag är ständigt orolig för att göra fel…
  Hoppas allt är bra i nya huset!

 3. ilovefruktsallad skriver:

  Kompost är som att ha ett husdjur som man pysslar med – mycket trevligt 🙂
  Jo, jag har hört att man kan slänga mjukplast med det hårda, men endast ryktesvägen så jag vågar inte riktigt. På behållarna står det fortfarande ”ej mjukplast”. Men det borde ju vara samma system i Malmö och Lund kan man tycka…
  Det är topp i nya huset, vi stormtrivs! Förresten så blev vår inflyttningsfest uppskjuten (vi fick ett gig som vi så klart inte kunde tacka nej till) så om du har möjlighet är du välkommen den 16 oktober.

 4. Cecilia skriver:

  Nej står det ‘ej mjukplast’ stämmer det säkert. Jag dubbelkollade och vi ska posta hårt och mjukt ihop, men jag kan mycket väl tänka att det är olika i olika kommuner.

  Vad kul att ni fick gig! Jag ska ha 16e i åtanke, men får kanske lämna lite brasklapp: ska göra tårta till 40 personer som ska vara färdig vid lunch den 17e. Min första 2-våningstårta! Det ska va guld på den.. (inte äkta) om jag kan hitta ätbar vegansk guldfärg (eller ätbart papper :)). Hade annars varit kul att se hur ni bor, men jag är lite som Dr Jekyll och Mr Hyde (stress) när jag ‘fin’bakar. Olof funderar på att lämna stan den helgen..

  • ilovefruktsallad skriver:

   Guldtårta låter grymt! Är inte bladguld både ätbart och veganskt? Kanske sjukt dyrt dock? Fast jag vill minnas att de brukade ha det på godis i Indien, så det kanske inte är någon lyxvara trots allt.
   Förstår att du vill fokusera på tårtbaket, men ni är välkomna om ni kan! Annars är du välkommen hem till oss vid annat tillfälle, en råfika kanske?

 5. Cecilia skriver:

  Ja, bladguld är kanske veggo? Annars har jag lite andra lösningar. Hela tårtan behövde inte vara guld, som tur var.

  Råfika låter trevligt, det hänger jag gärna med på! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: