Annorlunda Österlen

Helgen spenderades med familjen ute på Österlen. Massor av aktiviteter fanns inplanerade, bland annat dressincykling, besök på Mandelmanns och 3-rätters middag. Men första stoppet var i Vollsjö (egentligen tillhör det kanske inte Österlen men vi kan använda mäklartermen ”Österlen-nära”) och ett mysigt café med 50-tals inredning.

Fantastisk inredning med jukebox där låtarna kostade 1 krona styck. Kaffet serverades i porslinskanna och blommiga tantkoppar (såna där som man inte får in fingrarna i örat på utan måste hålla lite fjolligt mellan tummen och pekfingret och med lillfingret rakt utstickande). Kakorna var hembakta och det doftade ljuvligt inne i bageridelen. Helt klart värt ett besök om du har vägarna förbi Vollsjö, det ligger mitt på torget.

En sevärdhet av ett mer annorlunda slag är Yangtorp!

Nej, jag har inte varit i Kina i helgen. Mitt ute i bushen, några mil från Hörby ligger denna Qigong Resort där man kan bo, äta kinesiskt och utöva Qigong och meditation. Fullständigt absurt att stöta på detta bygge mitt bland röda stugor och lummiga bokskogar. Vi tittade bara förbi och såg oss omkring, men det blir kanske ett återbesök för att prova ”riktig” kinesisk mat någon gång?

Annonser

One thought on “Annorlunda Österlen

  1. Sofie skriver:

    Men oj, Yangtorp, det ser ju helt underbart tokigt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: