Söndagslunch på Kiviks lilla råa

Idag fullföljde C. och jag våra planer på att besöka Kiviks lilla råa. Inte världens bästa väder för en Österlenutflykt, det ska sägas, men vad gör väl lite blåst (blåser det någonsin lite på Österlen?) och några regnstänk när man vet vilka läckerheter som väntar?! Det var några månader sedan jag var där senast och de hade gjort om lite i lokalen, istället för kyldisk hade de satt in de här äppellådorna som hyllor – fint!

Naturligtvis kunde jag inte motstå lite shopping trots att jag nyligen inhandlat fina råvaror i USA. En kallpressad kokosolja och en megaförpackning med basilikafrön att grodda fick följa med hem.

Dagens var zucchinispagetti med marinara och cashewsås, därtill en smaskig tomatsallad – läckert! Lägg märke till den fina lila ärtskidan!

Till dessert fanns det en massa godsaker att välja på; bananchokladpaj, blåbärspaj, brownies… Men efter Eriks idoga marknadsföring av sin egen dessertkreation valde vi den.

Och det var inte något dåligt val! Yuuuuuuuummy vad god den var! I botten en jordgubbsdadelkräm, i mitten en cashewkokoskräm och överst blåbär/björnbärskräm med färska hallon på toppen. Mäktig nog för två personer så C. och jag delade. 

Hoppas kunna återskapa denna ljuvlighet på hemmaplan och bjuda snälla nära och kära på!

Annonser

2 thoughts on “Söndagslunch på Kiviks lilla råa

  1. Breathless skriver:

    Åh, vad gott det ser ut. Nästa gång följer jag med!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: