Hemma från Staterna

Då var man tillbaka på svensk mark efter 3 veckor i USA, har lite postresedepp, men känns fint att välkomnas hem med vackert väder. Det har ätits mycket de här veckorna kan jag meddela (har nog gått upp några kilon…), fokus har legat på frulle, fika, lunch, fika, middag och öl/vindrickande. Däremellan en massa promenerande, flanerande, vilande, peoplewatching och bokläsande – härligt! Och ja visst ja, ett bröllop hanns också med… Sambon är numera maken efter en tur till A Little White Wedding Chapel i Las Vegas, komplett med Elvis och allt! Fullständigt absurt, galet roligt och underbart!

Men åter till maten, har hunnit med ett par besök på rawrestauranger men mest har det faktiskt käkats italienskt! Det finns riktigt bra italienska restauranger i USA, kanske inte så konstigt med tanke på att en del av befolkningen har italienskt påbrå. I San Fransisco besökte vi en kinesisk restaurang som låg i Chinatown (märkligt ställe, det är verkligen som att förflyttas till Kina när man träder in där) och som bara serverade vegetarisk mat. Käkade stekta nudlar med tofucurry och supersmarriga, krispiga små salladskålhuvuden som påminde om bok choy.

Rent generellt är det ju en fröjd att vara vego i USA. Det finns verkligen vego överallt! Burgare, pizza, sandwiches, alla etniska kök, fantastiska sallader, raw food och härliga fruktsallader som finns att köpa färdiga i delis och supermarkets förutom många restauranger. Det blev många frukostar med härlig fruktsallad (medan maken åt blueberry pancakes och bacon…)

Men trots nöjet i att äta ute, prova nya grejer och slippa stöket i köket är det skönt att få laga sin egen mat igen. Det var allt för nu, mer rapporter från resan framöver!

Annonser

5 thoughts on “Hemma från Staterna

 1. niklas skriver:

  mmmmm baaaaaaaaaaaaacooooon!

 2. ilovefruktsallad skriver:

  Det är slut med bacon nu, det blir gröna smoothies för dig framöver!

 3. eanie skriver:

  Ååh, sneaky! Jättestort grattis!!

  ps Gray’s American Store har facon men det är säkert inte nyttiga de heller..

  🙂

 4. ilovefruktsallad skriver:

  Tack! 🙂

  Hehe, får väl köpa lite facon och testa… Kan väl inte vara värre än orginalet iallafall? 😉

 5. niklas skriver:

  mmmm…faaaaacooooon!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: