Pinsamt & the City

Usch. Usch. Usch. Såg nya Sex & the City idag. Gör inte det. Den var så pinsamt dålig att det kröp i kroppen på mig och jag övervägde att lämna salongen. Vilket tråkigt avslut (måtte det inte komma fler filmer…) på ett mer än 10 år långt fenomen. Gillade verkligen serien när den gick på tv, tyckte den var både smart och kul. Första filmen var väl mest en axelryckning men tvåan – jeez!

Sex & the City 2 var en 2,5 timmar lång orgie av dåliga, ytliga skådespelarprestationer och patetiska scener som måste ha skrivits enbart för att filmmakarna skulle få en anledning att klämma in så många som möjligt av karaktärerna från serien i filmen. Borta var den smarta, roliga dialogen och alla mitt-i-prickanalyser och betraktelser över livet. Istället fullkomligt flödade dialogen av rasistiska, exotistiska, sexistiska uttalanden som inte var det minsta underhållande. Höll på att gå sönder när Carrie stod mitt i en souk för att shoppa skor och plötsligt storögt frågar försäljaren ”är det ett böneutrop jag hör?”, eller när Miranda snusförnuftigt informerar de övriga om att en heltäckande slöja minsann heter niqab. OMG! De har bott i NY i 20 år, och är helt främmande inför olika kulturella och religiösa yttringar?!?!

Det enda snälla man kan säga om filmen är att manusförfattarna iallafall hade den goda smaken att låta Carrie och Big förbli frivilligt barnfria och Samantha frivilligt singel.

Tur att det var en gratisvisning iallafall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: