Det knakar!

Merparten av mina sådda fröer har poppat upp och somliga växer så fort att jag snart måste skola om dem alternativt sätta ut dem på balkongen!  Älskar den här tiden på året, man går och pysslar med sina små plantor, ser dem växa och drömmer om sommarens odlingssäsong.

I år ska jag prova något nytt – gurka. Kan gå precis hur som helst men än så länge ser det lovande ut. Har i och för sig valt en sort som ska kunna krukodlas utomhus, men vi får väl se hur sommaren artar sig, om det blir tillräckligt varmt för att det ska bli några fina gurkor. Om inte, kanske det iallafall blir en vacker planta som kan slingra sig upp mot taket.

Glad gurka sträcker sig mot ljuset.

Har även sått tomater så klart. Två sorter blev det i år, en busktomat och så klassikern Sungold som nog är världens godaste tomat enligt mig. Små, orange körsbärstomater med en nästan tropisk smak – underbara!

Sungold och busktomaten Wilma trängs i fönstret

En annan klassiker är chili. Det är mest sambon som propsar på chili varje år, men jag bifaller så gärna. Plantorna är otroligt vackra, djupgröna och med glansiga blad, och så är det ju så häftigt att kunna skörda färsk chili. I år tyckte sambon att vi skulle ha en riktigt het chili så vi testar Habanero som enligt uppgift ska vara orange och ha en smak av mango (!) samtidigt som det lär vara en av världens hetaste sorter. Ska bli intressant att se om beskrivningen stämmer!

Chilisorten Habanero växer och frodas

Annonser

One thought on “Det knakar!

  1. Niklas skriver:

    …hur starkt kan det va…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: